2010. december 6., hétfő

Forró Csoki

Hideg van, hull a hó és ma jött a Mikulás …Ilyen időben mindenkinek kedve támad valami forró, illatos finomsághoz. Hosszú téli séta vagy szánkózás után nincs is jobb. Már a közös elkészítés is ünnepre hangol mindenkit!

Mai finomságunk a Forró Csokoládé! Így, csupa nagy kezdőbetűvel.

Legutóbb az ovis Mikulás ünnepségre készítettem a gyerekeknek és a siker sem maradt el! J

Kezdjük azért egy családibb mennyiséggel:

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 1 dl tejszín
- 100 g fekete csokoládé
- 1 ek cukor
- pici fahéj
- pici vanília kivonat
- tejszínhab

Az elkészítés menete:

1. A csokoládét a tejszínnel és a cukorral olvaszd fel gőz felett, ez idő alatt a tejet a fahéjjal és a vaníliával forrald fel. Forrás után húzd le a tűzről és keverd hozzá a csokoládét.

2. Töltsd poharakba, a tetejét díszítheted tejszínhabbal, ízlés szerint szórd meg egy pici fahéjjal. Esetleg tégy a tetejére pár szem mályvacukrot.

3. Élvezd az ízeket, a gyerekek boldog kacaját, a férjed elismerő brummogását és nem utolsó sorban a szétáradó forróságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése