2010. december 10., péntek

Illatos karácsonyfadísz

Illatos karácsonyfadísz, lakásdekoráció egy kicsit másképpen…. Termések, fűszerek bármi, amit a konyhában találtok használható.

Hozzávalók:
- fenyőtoboz
- narancs
- fahéj rúd
- csillagánizs
- cukor
- dekor drót
- víz
- szalag

Elkészítés menete:
1. Még a hétvégén felvágtam 1 db narancsot vékony szeletekre, egy sütőpapírra tettem és a cserépkályha tetején pihentettem 2 napig. (erre a célra a radiátor is megfelel)
2. Kikészítettem egy kis vizet és egy süti kenő ecsetet, minden darab narancsot, tobozt, amit havasan szerettünk volna felhasználni, megdrótoztunk, megkentünk egy kis vízzel. Azután kristálycukorba mártogattuk. A cukor szemcséi nagyon hasonlítanak a megolvadó hóhoz.
3. Innentől már csak a képzelet szabhat határt, hogy mit készítsünk az alapanyagokból.
Ha van kéznél ragasztópisztoly, akkor még összedrótozással sem kell bajlódni.

Klasszikus szegfűszeges narancs:
Egy narancsot átkötünk szalaggal. A szalag hosszát úgy kalkuláld, hogy még a felakasztáshoz kellő mennyiség is meglegyen. A szalagok közti részbe szurkálhatunk szegfűszeget.
Ez egy nagyon jó párosítás illatos, sokáig eltartható, ha jó választod a narancsot és elég vastag a hélya.

A jó öreg ötletet feldobhatjuk egy kicsit. A narancsra egy ceruzával előrajzoljuk a családtagok nevének kezdőbetűjét, majd a vonalon haladva egymás mellé szurkáljuk a szegfűszeget. Akár a karácsonyi asztalt is dekorálhatjuk vele vagy ültetőkártyák helyett is használható.

Az is jól mutat, ha a szalag helyét rakjuk ki szegfűszeggel legalább két sorban. Egy üvegtál teli ilyen narancsokkal szép dísze a lakásnak.

Az elkészült díszeket tehetjük az ünnepi asztalra, girlandra, karácsonyfára, asztaldíszre, lelógathatjuk a lámpáról, de akár a radiátor csövéről is.

Íme néhány fotó, hogy nálunk mi készült a nagyobbik fiam közreműködésével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése