2010. december 20., hétfő

Karácsonyfa díszek, amit még a kicsik is el tudnak készíteni


Lassan de biztosan itt a karácsony, így hát még utoljára még két karácsonyi dísz, amit gyorsan, egyszerűen elkészíthettek még a legkisebbekkel is.



Ha mostanság az Aldiban jártok a tészták között egy érdekes dolgot találhattok, az én fantáziámat mindenesetre elindította a Christmas Pasta.


Színes karácsonyi formákat (csomag, fenyő, csillag, télapó...stb)  találhattok a csomagban, ezeket  hobby ragasztóval összeragasztva  kis díszeket készíthettek. Semmi más nem kell csak egy szép szalag és máris tehetitek a fára. Fiamnak persze az ovis jele jutott eszébe, tehát nálunk zöld busz is lesz a fán!


De egy képeslap méretű színes kartont is dekorálhattok vele. Nagyinak ez lesz a legszebb karácsonyi üdvözlőlap! :-)

A másik amit most készítettünk az egy kis pompon hóember.

Pompon hozzávalók:
  • kartonpapír ,
  • ceruza vagy toll,
  • körző, vagy két bármilyen tárgy, amit körbe lehet rajzolni, egy kisebbet és egy nagyobbat, csak arányosak legyenek,
  • 100 g vastagabb fonal
  • olló


Mi egy remek kis szerkezetet használtunk a pompon elkészítéséhez. Ezzel egy kicsit gyorsabb, de ha nincs ilyen kéznél, a hagyományos módszer  is tökéletes!

  1. A kartonlapra rajzolj két kört (a nagyobb legalább 9 cm átmérőjű legyen) koncentrikusan, majd vágd ki. Ezt is rajzold  körbe, így kapsz két darab egyforma karikát. 
  2. A fonalból vágj egy kb. 20 cm hosszú darabot, az egymásra rakott két karika közé tedd be és vezesd végig a karikán, majd egymás mellett húzd ki a két végét. 
  3. Ezután kezd el rátekerni a karikákra a fonalat, a karikák között kilógó fonalra figyelj, hogy mindig meglegyen! Csak akkora gomolyaggal dolgozz, amekkora át fér a belső körön. Minél kisebb a belső kör és minél vastagabb a fonal annál hamarabb végzel. 
  4. Amikor körbeértél és a karikát beborítottad fonallal, végy egy ollót és a karika szélénél vágd el körben a fonalat. Most lesz szerepe a korábban befűzött 20 cm hosszú fonalnak, jó szorosan kösd meg majd, még legalább kétszer tekerd át és kösd meg újra. 
  5. A karikákat lehúzhatod és máris kész a pompon.

Más dolgod nincs, csak a fejet megrajzolni egy lapra. Két fej formára lesz szükség! Én ezt előkészítettem a  fiamnak, de innét már ő következett. Kiszínezte a kalapot, megrajzolta az arcot, majd kivágta. Beragasztózta a fejeket és a pompon kilógó fonalát közéjük helyezte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése